Skab selv et nyt design til din kant

Grundlaget for din have er designet: formen og variationen i brolægning og beplantning. Et nyt kantdesign kan give din have et helt nyt look. Sådan klarer du det selv.

Det grundlæggende: et kort
Grundlaget for et nyt design er plantegningen. Mål din have med en person til at hjælpe dig med at holde målebåndet. Ejer du dit eget hus, har du sikkert allerede en plan over din have som bilag til købekontrakten. Du kan lave en kopi af dette og skitsere et nyt design på det.

Ønsker du kun at redesigne planterne i dine border? Så er en skitse ikke et kort nødvendigt. En grov skitse vil være tilstrækkelig.

Skitsering eller online?
At ønske
Normalt vil du gerne ændre grænsen, fordi den ikke opfylder dine behov. Lav en liste over ønsker fra alle, der bruger haven. Er der for meget ukrudt i din border, og vil du foretrække en større terrasse? Er der for få farverige planter i din have, og vil du have noget, der blomstrer hver sæson?

Når du designer, skal du også overveje bekvemmelighed og sikkerhed: for eksempel belysningen, et vandpunkt og et vandingssystem. Et nyt design giver også muligheder for at imødegå mindre gener. Er dine skraldespande for eksempel grimme i syne? Skab et mindre synligt sted eller skjul dem bag høje og tætte buske i din kant.

De ønsker kan føre til en mindre grænse. Det fører ikke altid til mindre grønt. Med smart og godt design kan du forskønne dem på en måde, så de skiller sig mere ud og får din have til at se grønnere ud. Større er selvfølgelig også muligt.

Lav en liste over de ting, du godt kan lide ved din nuværende have. Smukke planter, farven på planterne, alt sammen ting, som du kan have med i dit nye design.

Leave a Reply

Your email address will not be published.