Havetips til februar måned

Subtile og små ændringer i den noget dystre have i februar gør det klart, at vækstsæsonen nærmer sig med hastige skridt. Vintergækker blomstrer, og der er masser af job, du kan udføre.

vinterhvile
De fleste planter er endnu ikke aktive i februar. For eksempel er det bedst at lade græsplænen være i fred. Fryser den i lang tid? Undgå at gå på græsplænen. Netop på grund af resten er februar et godt tidspunkt at flytte stedsegrønne buske og et bedre sted hen. Grav dem ud med en stor klump og sæt dem på deres nye sted.

Delte stauder
Når stauder er nogle år gamle, bliver de nogle gange mindre smukke. Du kan forynge dem ved at dele planterne i to. Du planter de to planter på hver deres plads. Det er selvfølgelig også muligt at give væk eller bytte en plante. Vintergækker, der blomstrer nu, formerer sig ofte til store klumper. Del også disse pollen hvert femte år og genplant dem. Du skal ikke bekymre dig om hængende grønne områder. Vintergækker er meget stærke og kommer sig igen.

Troldnød blomstrer om vinteren
plantning
Hækplanter og træer med rodklump (ikke i potte) plantes bedst i februar. Dette vil give dem tid nok til at lave rødder, før vækstsæsonen starter. Plantning anbefales ikke, når det fryser. Jorden er svær at bearbejde, og plantematerialet kan fryse ihjel. Giv det nye plantemateriale nok vand til at slå rod.

beskæring
Klip prydgræsset af i februar, hvis du ikke kan lide de gamle stængler, så de nye stængler får god plads senere. Du kan også beskære den Bos-vin, der blomstrede i efteråret og nu har frøfnug i februar. Beskær ret langt tilbage, så nogle få sunde knopper i bunden af ​​planten er frie til at vokse igen.

Sommerfuglebusk og hylde vokser hurtigt og fylder meget. Nu er det tid til at beskære dem ordentligt, så de kommer tilbage i en mere kompakt form.

Beskær vinterblomsterne som vinterjasmin, Mahonia og lyng tilbage efter blomstring. Beskær ikke tilbage på det gamle træ, det kan disse planter ikke tåle. Hold derfor altid nok grønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *